Historie en algemene informatie

De geschiedenis van Hotel Restaurant In de Groene Jager is al bekend van 1860 toen er naast het oude-groene-jagerhotel, een tolhuis en een boerderij in Barchem stonden. Nu is het het enige nog resterende hotel in Barchem. In 1860 droeg het dezelfde naam als nu. Na de verbouwing in 1925 werd de naam veranderd in Hotel Bosch.

 

In 1945 brandde dit hotel door oorlogsgeweld af en het werd in 1949 herbouwd en kreeg de oude naam In de Groene Jager terug.

Tot 1966 was het in bezit van de familie Bosch daarna werd het een paar maal verkocht en thans wordt het beheerd door Ron en Hennie Buurman. Toen Hennie en Ron Hotel Restaurant In de Groene Jager kochten stond hen enkel de rust, de gemoedelijkheid en kleinschaligheid voor ogen. “Ouderwetse gemoedelijkheid en betrokkenheid in plaats van die ‘poespas’ van de grote hotels waar de gasten niet meer weten wie de uitbater is. Gewoon in je korte broek op zondag de gasten op het terras bedienen. Heerlijk!” zegt Ron. Het ontbijt wordt elke dag aan tafel geserveerd. “Niks niet van die onpersoonlijke buffetten” vervolgt hij.

Het restaurantfolder-groene-jager

De menukaart is gevarieerd, modern en, hoe kan het ook anders, met echt ouderwetse streekgebonden gerechten als; sliertjessoep, gebraden vlees en griesmeelpudding. Op zomerse dagen is het mogelijk op het terras te eten. Of als u met een grotere groep komt zoals bijvoorbeeld de hele familie of een personeelsuitstapje aan de prachtige ronde tafel. Een tafel, die als het nodig is, plaats biedtaan bijna dertig mensen.

 

Biljart

Het cafe wordt gesierd door een groot biljart. De thuisbasis van de biljartverenigingen die Barchem rijk is. Ze spelen hier hun competitie- en oefenavonden. Voor de gasten van de negen hotelkamers is er uiteraard ook de mogelijkheid om een balletje te stoten.

Grote zaal

De grote zaal is ouderwets hoog, heeft nog een groot toneel en een ruime dansvloer. De zaal biedt plaats aan 200 mensen voor een feest, of vergaderingen.