Streekmenu

Achterhoeks Streekmenu

Wie eens echt wil genieten van streekgerechten moet bij Hotel Restaurant In de Groene Jager in Barchem zijn. Daar worden typisch Gelderse maaltijden bereid.
Wat dacht u van een opening met “Sliertjessoep”? Dat is een pittige boullion getrokken van rundvlees en gegarneerd met vermicelli. Bij deze soep is het de bedoeling dat men eerst de boullion oplepelt en de stukjes rundvlees en de vermicelli laat liggen. Deze nuttigt men later apart met uitjes en augurk.
Het hoofdgerecht bestaat uit “Stukskes rund- en varkensvleis”, gegarneerd met een onvervalste “Siepelsaus, eerpels, gruente” en appelmoes.

In de Groene Jager houdt zich aan de Achterhookse tradities dat er “stevige kost op tafel mot komm’n” en niet te veel liflafjes.Ter afsluiting van deze maaltijd komt er griesmeelpudding met rode bessensap en slagroom op tafel.

Sliertjessoep met soer gerij
—–
Erbroaden rund en varkersvleis, siepelsaus (eerpels en gruente kump erbiej)
—–
Griesmeel pudding

dat allus kost biemekaore  € 19,75